3A

afbeelding van annek
Anne Knaepen

Wij kijken uit naar Sinterklaas!

Vrijdagnamiddag maakten we er een gezellige spelletjesnamiddag van in onze klas!

We speelden een Sinterklaasbingo om de deeltafels in te oefenen, we maakten een mooie tekening voor Sinterklaas, we speelden smartgames en bouwden gekke dingen met Clics.

Onze schoen en onze tekeningen staan klaar voor Sinterklaas en Zwarte Piet! We kijken uit naar zijn bezoekje maandag op school!

afbeelding van katleent
Katleen Trimpe

Dansen voor Sint en Piet

Hoi lieve vriendjes

Vandaag hebben wij weer een heel fijn dansje voor Sint en Piet geleerd! Als jullie danskriebels beginnen te voelen, klik maar op volgende video:

afbeelding van annek
Anne Knaepen

Muziekinstrumenten maken

Tijdens de lessen Nederlands lazen we verschillende instructies en leerden we goede instructies schrijven. We eindigden het thema met het maken van muziekinstrumenten aan de hand van zo'n instructie. Hiervoor moesten we de verschillende stapjes goed lezen, nadenken welk materiaal we allemaal nodig hadden hiervoor, veel uitproberen en opnieuw beginnen als iets niet meteen lukte. We hielpen elkaar, we versierden de instrumenten en testten ze uit! Wat een toffe namiddag!

afbeelding van annek
Anne Knaepen

Week van het Bos

Van 10 tot 17 oktober is het Week van het Bos. Dus met dit mooie herfstweer trokken we met het derde leerjaar naar de Wolvenberg.

We gingen met loeppotjes op zoek naar kleine kriebelbeestjes. We zagen pissebedden, spinnen, slakjes, wormpjes en zelfs een prachtige rups!

Aan het water pronkte een mooie blauwe reiger.

Vele kinderen ontdekten dat je veel meer van het bos, de geluiden, de geuren en de kleuren kan genieten als je het af en toe eens heel stil maakt.

afbeelding van annek
Anne Knaepen

2 jarigen!

De voorbije week hadden we 2 jarigen in de klas: Denisa en Aaron!

We kregen heel wat lekkers en leuke cadeautjes. De jarigen mochten een opdrachtje trekken uit het kistje vol verrassingen! We oefenden allemaal op Bingel op de laptops en we speelden Galgje.