K1 Oranje klas

afbeelding van sofies
Sofie Schyvens

Kinderen van de wereld.

In onze klas hangt een grote wereldkaart.  Wat is het leuk om te ontdekken vanwaar onze kleuters of hun ouders komen! De foto's hangen op de wereldkaart en met de wereldbol zoeken we welke dieren er bij de landen horen.  We vergelijken ook de verschillende culturen in onze klas als het thema dat we uitwerken zich daar toe leent.  Hoe ziet het brood er in Amerika uit?  Anders dan in Turkije?  Hoe zeg je in Japan Gelukkig Nieuwjaar?  Allemaal anders, maar toch heel dicht bij elkaar.  Zo hebben we het graag.

afbeelding van sofies
Sofie Schyvens

goudlokje

Het thema goudlokje was zo leuk, dat we er wel 3 weken rond werkten.  We maakten berenpap, gouden krulletjes, huizen voor goudlokje en de drie beren.  We leerden een liedje en een versje, speelden zelf goudlokje in onze huishoek, speelden heel veel wiskundige spelletjes... We zagen een verteltafel, kamishibai en genoten natuurlijk van het boekje zelf... Wat we het meest hoorden? "WIE HEEFT MIJN PAP OPGEGETEN!"

afbeelding van katleent
Katleen Trimpe

Sneeuwpret!!!!

Hoi hoi toppers

Op onze sportpadlet staan er enkele leuke sneeuwspelletjes! Ga maar eens een kijkje nemen! (helemaal naar rechts swipen!)

https://nl.padlet.com/jufkatleenmeesterbram/bewegenistop

Vele sneeuwgroetjes

Meester Bram en Juf Katleen

afbeelding van sofies
Sofie Schyvens

Vitamientjes in de soep!

Verse soep! Wat lekker! Heerlijke vitamientjes, heerlijk warm, heerlijk gezellig! Dank je wel aan iedereen die zich hier voor heeft ingezet. ❤️

afbeelding van sarav
Sara Verbaenen

Bootje...

Deze week startte Omar, een nieuw kleutertje in de oranje klas. Een eerste schooldag... reuze spannend! De eerste  stappen in een klas, ontdekken en er op leren vertrouwen dat er op het einde van de dag weer een mama of papa voor je klaarstaat aan de schoolpoort.. We luisterden naar het verhaal van "bootje". Die mocht voor het eerst helemaal alleen de grote zee op. Een verhaal over groeien, stappen zetten in de wereld, kwetsbaar zijn in het grote geheel, en het vertrouwen vinden in een veilige thuis. Daarna maakten we zelf een bootje met karton en we drukten het af in de grote zee.