K1 Oranje klas

afbeelding van sofies
Sofie Schyvens

Mama's en bloemen...

Mama's en bloemen, een perfecte combinatie... De kindjes uit onze klas maakten een brainstorm over wat ze voor hun mama zouden maken.  De algemene uitkomst: hartjes, chocola, schilderijtjes, mooie stickers en bloemen... De kinderen stelden hun eigen cadeautje samen in de mama winkel.  Glunderen gezichten en blije hartjes.... Dank je wel mama's voor jullie zorg, liefde, humor en vrolijke glimlach!

afbeelding van sofies
Sofie Schyvens

Wat een feestweek!

Deze week zijn we gestart met een brief van meneer Boekenhoofd.  Hij had wel wat verassingen voor ons in petto! Het bos was namelijk jarig!  In onze klas waren Elena én Nilda jarig, dus dat was feesten geblazen.  Om het feesten helemaal compleet te maken, stond er op de speelplaats van de lagere school een mooi springkasteel, reuze pret! Het was heerlijk om zo na de vakantie terug te starten...

afbeelding van sofies
Sofie Schyvens

Dino's in de klas...

afbeelding van sarav
Sara Verbaenen

De dinosaurussen en de vulkaan.

Heel, heel lang geleden... toen leefden de dinosaurussen! Maar hoe komt het toch dat die grote en kleinere reuzen er niet meer zijn?

In de oranje klas brengen we ze weer tot leven. Met uitbarstende vulkanen erbij... Wat vonden de kleuters dat spectaculair, en wat leefden ze mee met die dinosaurussen. In ons filmpje kunnen jullie zien hoe we de vulkaan door een chemische reactie laten uitbarsten.

 

afbeelding van uschi
Uschi D.

Kom uit het ei...

De oranje en de groene kindjes vonden deze week vreemde sporen aan hun klas...ze volgden de weg en kwamen uit op een heel groot ei met botten er rond...Van wie zou dit toch zijn? Ze namen het ei mee naar de klas en bespraken om het ei warm te houden met een dekentje...zou zo er misschien iets uitkomen?

En ja hoor...De dag nadien was het zo ver...het ei brak en er kwamen niet 1, maar 2 babydino's uit...

Ze spraken af dat iedere klas een dino zou meenemen en verzorgen...wie weet wat gaan ze nog allemaal beleven de komende weken?