5A

afbeelding van anneleen
Juf Anneleen Vertommen

Challenge op Sinterklaasdag

Wie stapelt er de meeste koekjes op elkaar.

Als beloning mochten de leerlingen de koekjes opeten. 

afbeelding van lauradc
Laura da Costa

Het vijfde leerjaar op hoogteparcours

Het vijfde leerjaar trok er vandaag op uit. Als extra sportdag trokken we naar Wilrijk, daar gingen we op hoogteparcours. 

De meeste leerlingen waren enorm enthousiast en klommen met wat kriebels in de buik de touwen in. 

Het was SUPER tof !! 

afbeelding van lauradc
Laura da Costa

Op bezoek in Congo

Vorige week gingen we met de klas naar Studio Globo. Daar bezochten we het inleefatelier Congo. We leerden al enkele weken in de klas over Congo. We namen het vliegtuig, de ene helft van de klas ging naar Kinshasa, de andere helft naar Sia. We bekeken de gelijkenissen en verschillen van leeftijdesgenoten die daar wonen. Tijdens het inleefatelier kreeg iedereen een Congolese naam en verschillende taken. We sloten de dag af met een dorpsfeest met zelfgemaakte soep, gebakken bananen en gebakken pindanoten. 

afbeelding van lauradc
Laura da Costa

Wafels bakken

Joepie, samen met heel de klas hebben we 150 dollars verzameld. We kozen er voor om dollars in te zamelen in rui voor een kookactiviteit. We verzamelden met heel de klas de benodigdheden om wafeltjes te bakken. Eieren, boter, bloem, suiker, bakpoeder en vanillepuddingpoeder. 

Tijdens de lessen taal zijn we toevallig net aan de slag met recepten. De juffen hebben het ons wel een beetje moeilijker gemaakt. Al de hoeveelheden stonden uitgedrukt in breuken. Die leerden we oplossen tijdens de lessen wiskunde. 

afbeelding van lauradc
Laura da Costa

Werelddierendag

Op maandag 4/10 is het wereldwijd dierendag.

Vandaag kregen we wel heel speciaal bezoek. Georgette kwam op bezoek in het vijfde leerjaar. De kinderen die het fijn vonden konden haar zachte vacht even aaien.