K6 Blauwe klas

afbeelding van katjal
Katja Lewijze

Schoolfeest 2021 - Blauwe klas

afbeelding van elkes
Elke Senecaut

Hoedje van papier

De fijne motoriek werd deze week geoefend met vouwen. Ze ervaren tijdens het vouwen welk hand de voorkeur heeft. De begrippen boven onder en in het midden worden vaak gebruikt. Sommige kleuters hebben ook bootjes of een vliegtuig leren vouwen. 

afbeelding van elkes
Elke Senecaut

Spelen met letters

Deze week hebben we samen gewerkt naar het leesfeest door het aanbod in de klas. De kleuters mochten letters sorteren in het lettergordijn. De boekenhoek werd vaak bezocht om samen in de boekjes te kijken en erover te vertellen. We zijn op zoek gegaan wie de korste naam heeft en wie de langste . Er waren ook kleuters die een naam hebben met evenveel letters. Er zijn twee nieuwe kleuters ingestapt, Razan en Doha. Twee flinke meisjes die de klas met hun vriendjes snel zal leren kennen. We hebben de week afgesloten met een heus leesfeest.

afbeelding van elkes
Elke Senecaut

Heel lang geleden...

Heel lang geleden....... en NU in de blauwe klas... "DINO'S"  Wat was het fijn om samen met de kleuters hun weetjes te delen. De winkel werd een plek waar je je eigen dino kon reserveren om mee te spelen. Er werden nieuwe puzzels gemaakt.  We gingen ook informatie opzoeken en er werden dino's getekend . Iedereen was betrokken bezig! Bovendien was Piotr jarig en werd 6 jaar! Hip, hip hoera!

afbeelding van elkes
Elke Senecaut

Wij denken aan .....

Deze week denken wij in het bijzonder aan onze mama's. Ze zorgen elke dag voor ons en maken ons blij daarom die verrassing van mij !

Proficiat voor Arzu die we ook niet mogen vergeten. Vrijdag heeft ze haar verjaardag gevierd . Ze is nu 5 jaar !!!