K6 Blauwe klas

afbeelding van elkes
Elke Senecaut

Samen aan de slag voor de komst van de Sint

Het wordt een drukke periode nu Sinterklaas in ons land is. Hij komt ook naar onze school en wel op zijn verjaardag.We hebben met onze kleuters afgesproken dat we de komende twee weken veel werk zullen hebben in onze klasjes. We zijn volop bezig met de voorbereidingen om ons klasje mooi aan te kleden met materialen en werkjes van onze kleuters. Samen beginnen we eraan . Neem alvast een kijkje

afbeelding van elkes
Elke Senecaut

Lekker hapje is dit papje!

In de blauwe klas hebben onze kleuters deze week iets lekker en gezond klaar gemaakt.

We hebben samen een papje van havermout gemaakt en versierd met fruit en rozijnen! Je kan het recept ook lezen op deze blog.

De kleuters vonden het leuk om te doen en vooral lekker!

 

afbeelding van elkes
Elke Senecaut

Spinnen

We zijn deze week op zoek gegaan naar spinnen in onze ontdektuin. We vonden prachtige spinnenwebben maar de spinnen waren goed verstopt. De kleuters hebben veel vertelt over deze kriebelbeestjes . Ze waren erg betrokken en hadden veel vragen over deze insekten !

afbeelding van elkes
Elke Senecaut

Spelen in de hoeken

De kleuters mogen deze week kiezen voor spel of aanbod in de hoeken. Ze leren waar de hoeken zijn, hoe er moet worden opgeruimd.... Er worden duidelijke afspraken gemaakt over  hoe we met elkaar en het materiaal moeten omgaan. Zo wordt SAMEN spelen fijn en leuk en hebben we respect voor de juf en elkaar.

afbeelding van elkes
Elke Senecaut

Kiekeboe

Een mooie start in de blauwe klas voor jullie kindjes met een nieuwe juf. en vriendjes. Juf Machteld en juf Gamze hebben ons klasje ook al bezocht. Kijken jullie even mee?  Misschien zien jullie al een bekend gezichtje of jullie kapoen.