6A

afbeelding van kirstent
Kirsten Theeuwes

Voorleesweek: het zesde leerjaar leest een boek voor hun petekind voor

Het is voorleesweek! Daarom lazen we vandaag een boek voor onze petekindjes voor. Het boek ging over Sinterklaas en zijn paard. Als kers op de taart kregen alle kindjes van het eerste leerjaar dit boek mee naar huis. Zo kunnen ze ook thuis dit boekje nog eens lezen. 

afbeelding van kirstent
Kirsten Theeuwes

Werken rond elektriciteit

Na het thema over onze ecologische voetafdruk zijn we eens verder op onderzoek gegaan hoe stroom juist werkt. We experimenteerden met batterijen, draden en lampjes en keken wanneer het lampje ging branden en wanneer niet. Met alles wat we nu weten, zijn we zelf aan de slag gegaan om een bibberdraad te maken. Wat een leuk spelletje! 

afbeelding van romyn
Romy Noppen

Mooimakers met meter en peter

De leerlingen van het 1ste leerjaar gingen samen met hun meter of peter de buurt rond de school proper maken.

Door goed teamwork konden ze heel wat afval verzamelen! We kregen heel wat fijne reacties van buurtbewoners :-)

afbeelding van romyn
Romy Noppen

Zeeklassen: dag 4

Vandaag was het een regenachtige dag maar met een gevuld programma hadden we hier amper last van!

In de voormiddag brachten we een bezoek aan een garnaalvisser. Allereerst keken we aan zee toe hoe hij met zijn paard uit het water kwam. Het was laagtij dus een indrukwekkende vangst! Na een interessante uitleg reden we met de huifkar naar zijn bedrijf. Daar leerden we nog extra bij over het leven, koken, pellen en eten van de Grijze Noordzeegarnaal.

Nadien bracht de huifkar ons naar het subtrobische zwembad voor een namiddag dolle zwempret :-)

afbeelding van romyn
Romy Noppen

Zeeklassen: dag 3

Ook vandaag hebben we weer mogen genieten van het zonnetje! :) 

Na het ontbijt maakten we ons klaar voor een dagje aan het strand. We reden op de go carts en leefden ons uit met allerlei speelgoed op het strand. In de namiddag daagden de juffen de leerlingen uit met één tegen allen. De leerlingen kregen 20 opdrachten op het strand die ze binnen de 2 uur moesten voltooien. Als ze hierin slaagden, kregen ze wat lekkers.