6B

afbeelding van kirstent
Kirsten Theeuwes

Eggsperiment

Als afsluiting voor ons project 'techniek' kregen onze leerlingen van het zesde leerjaar een opdracht: bedenk met allerlei afvalmaterialen (die jullie van thuis meenemen) een stevige constructie waarin je een ongekookt ei zal steken en uit het raam zal gooien. De bedoeling was dat het ei nog heel zou zijn als ze deze constructie uit het raam gooiden. Er slaagden toch een meerderheid van de groepjes in hun opdracht! 

afbeelding van kirstent
Kirsten Theeuwes

Techniek in de klas

Deze week werken we in de klas rond techniek. Er zijn verschillende opdrachten waaruit de kinderen kunnen kiezen: figuurzagen, loodgieterij, bouwen, ... Voor ieder wat wils! Het ene gaat al vlotter als het andere en al snel wordt duidelijk wie technisch inzicht heeft. 

afbeelding van katleent
Katleen Trimpe

Sneeuwpret!!!!

Hoi hoi toppers

Op onze sportpadlet staan er enkele leuke sneeuwspelletjes! Ga maar eens een kijkje nemen! (helemaal naar rechts swipen!)

https://nl.padlet.com/jufkatleenmeesterbram/bewegenistop

Vele sneeuwgroetjes

Meester Bram en Juf Katleen

afbeelding van katleent
Katleen Trimpe

Stip it!!!

Hoi hoi lieve schatjes

Zoals we allemaal weten hoort pesten ECHT NIET! Misschien is het wel leuk om gewoon even allemaal samen even te dansen en te zingen op de speelplaats, in de klas, in de turnzaal! Van zingen en dansen wordt iedereen blij en dat is zo veel beter dan pesten!

Dus we gaan er allemaal voor: DANSEN EN ZINGEN maar!

Alles kan je terugvinden op onze sportpadlet:  https://www.padlet.com/jufkatleenmeesterbram/sporttricks

Meester Bram en Juf Katleen

afbeelding van kirstent
Kirsten Theeuwes

Bezoek van Don Bosco

Omdat we dit schooljaar geen bezoek kunnen brengen aan middelbare scholen, komen er enkele scholen naar ons toe. Vandaag, 1 februari, kwam Don Bosco uit Hoboken langs. We kreeg een workshop programmeren. Ook leerden we welke materialen goede geleiders zijn en deden we nog een proefje met suiker en zuurstof.

Het was leuk om op deze actieve manier kennis te maken met de school!