6B

afbeelding van kirstent
Kirsten Theeuwes

Moestuintjes planten

We kregen van Albert Heijn heel wat 'moestuintjes' cadeau. De leerlingen waren dolenthousiast om uit te zoeken welke kruiden/bloemen/groenten er in onze doos zaten, op te zoeken hoe deze eruit zouden zien als deze groot worden en uiteraard ook om ze te planten. 

afbeelding van kirstent
Kirsten Theeuwes

PI = 3,14...

Enkele weken geleden leerden we in de klas over Pi. Vorige week kwam meester Frank langs om te laten zien dat hij 100 getallen na de komma kent! Onze klas keek vol ongeloof toe. Twee leerlingen gingen de uitdaging aan om dit ook te proberen. Vandaag lieten ze zien dat ook zij dit kunnen. Abdulkadir kent zelfs al 150 getallen na de komma!! Ongelooflijk! 

afbeelding van kirstent
Kirsten Theeuwes

Filosoferen over feesten

Deze week startte de jeugdboekenmaand met als thema 'lezen is een feest'. Bibliotheek De Poort organiseerde dit jaar online filosofeersessies over dit onderwerp. Wat een succes! De leerlingen kwamen enthousiast terug naar de klas en hebben eens grondig stilgestaan en nagedacht over feesten (Wat betekent feesten voor mij? Wanneer is iets een feest? ...). 

afbeelding van kirstent
Kirsten Theeuwes

Sint-Maria op bezoek

In functie van de studiekeuze van onze zesdeklassers, kwam er weer een middelbare school op bezoek. Deze keer kwam Sint-Maria langs. Onze leerlingen mochten een lesje haartooi en kunst & creatie volgen. 

afbeelding van kirstent
Kirsten Theeuwes

Thema 'buiten spelen'

We zijn een nieuw thema met taal gestart: 'Buiten spelen'. De leerlingen leren instructies juist lezen, interpreteren en zelf uitwerken. We namen al enkele keren de proef op de som: hebben de leerlingen de instructie aandachtig gelezen en kunnen ze het spel juist spelen? Houden ze rekening met alle spelregels die beschreven zijn? Ik kan jullie vertellen dat ik tot hiertoe enkel heel blije gezichten zag!