6B

afbeelding van katjal
Katja Lewijze

Schoolfeest 2021 - Zesde leerjaar

afbeelding van kirstent
Kirsten Theeuwes

Moestuintjes planten

We kregen van Albert Heijn heel wat 'moestuintjes' cadeau. De leerlingen waren dolenthousiast om uit te zoeken welke kruiden/bloemen/groenten er in onze doos zaten, op te zoeken hoe deze eruit zouden zien als deze groot worden en uiteraard ook om ze te planten. 

afbeelding van kirstent
Kirsten Theeuwes

PI = 3,14...

Enkele weken geleden leerden we in de klas over Pi. Vorige week kwam meester Frank langs om te laten zien dat hij 100 getallen na de komma kent! Onze klas keek vol ongeloof toe. Twee leerlingen gingen de uitdaging aan om dit ook te proberen. Vandaag lieten ze zien dat ook zij dit kunnen. Abdulkadir kent zelfs al 150 getallen na de komma!! Ongelooflijk! 

afbeelding van kirstent
Kirsten Theeuwes

Filosoferen over feesten

Deze week startte de jeugdboekenmaand met als thema 'lezen is een feest'. Bibliotheek De Poort organiseerde dit jaar online filosofeersessies over dit onderwerp. Wat een succes! De leerlingen kwamen enthousiast terug naar de klas en hebben eens grondig stilgestaan en nagedacht over feesten (Wat betekent feesten voor mij? Wanneer is iets een feest? ...). 

afbeelding van kirstent
Kirsten Theeuwes

Sint-Maria op bezoek

In functie van de studiekeuze van onze zesdeklassers, kwam er weer een middelbare school op bezoek. Deze keer kwam Sint-Maria langs. Onze leerlingen mochten een lesje haartooi en kunst & creatie volgen.