Vredesactieve school

afbeelding van uschi
Uschi D.

Aleksandra

We namen op vrijdag afscheid van Aleksandra, de Zweedse erasmusstudente die 2 weken mee stage heeft gelopen in onze school. We ontdekten dingen over Zweden, het land waar zij woont. Wist je dat de elanden daar gewoon op de weg lopen? Het sneeuwt er nu nog steeds en de sneeuwpop is daar de mascotte. De vlag heeft de blauwe en de gele kleur en we leerden zelfs hoofd, schouder, knie en teen in het Zweeds en dansten de dans van de sneeuwpop mee.

Het was weer een fijne week. 

Volgende week focussen we ons op het schoolfeest:-)

afbeelding van carolines
Caroline Somers

Belletjes voor Saved by the bell

We schudden iedereen wakker, zodat al de kinderen over de hele wereld naar school kunnen gaan. 

afbeelding van sofies
Sofie Schyvens

Kinderen van de wereld.

In onze klas hangt een grote wereldkaart.  Wat is het leuk om te ontdekken vanwaar onze kleuters of hun ouders komen! De foto's hangen op de wereldkaart en met de wereldbol zoeken we welke dieren er bij de landen horen.  We vergelijken ook de verschillende culturen in onze klas als het thema dat we uitwerken zich daar toe leent.  Hoe ziet het brood er in Amerika uit?  Anders dan in Turkije?  Hoe zeg je in Japan Gelukkig Nieuwjaar?  Allemaal anders, maar toch heel dicht bij elkaar.  Zo hebben we het graag.

afbeelding van katleent
Katleen Trimpe

Stip it!!!

Hoi hoi lieve schatjes

Zoals we allemaal weten hoort pesten ECHT NIET! Misschien is het wel leuk om gewoon even allemaal samen even te dansen en te zingen op de speelplaats, in de klas, in de turnzaal! Van zingen en dansen wordt iedereen blij en dat is zo veel beter dan pesten!

Dus we gaan er allemaal voor: DANSEN EN ZINGEN maar!

Alles kan je terugvinden op onze sportpadlet:  https://www.padlet.com/jufkatleenmeesterbram/sporttricks

Meester Bram en Juf Katleen

afbeelding van sarav
Sara Verbaenen

samen zandkastelen bouwen

Wanneer onze kleuters in onze fantastische zandbak samen een zandkasteel bouwen, komen daar heel wat sociale vaardigheden bij kijken.

Het is niet altijd makkelijk wanneer het kind naast je nu net die schop heeft die jij ook graag had en soms is het toch wel eens leuk om die toren die een ander net gebouwd heeft plat te stampen. Maar zo wordt ons zandkasteel natuurlijk nooit groot...

Waarom mag hij trouwens als eerste dat water gieten en ik niet? Dat is nu net de leukste klus!